Cupcakes
125 gram smör
140 gram mörk
choklad (70 %)
105 gram vetemjöl
3 st ägg
½- 1 tsk vaniljpulver
255 gram strösocker
Smält smör och choklad i en kastrull på medelvärme.
Låt svalna något
Blanda i resterande ingredienser och rör smeten slät.
Fyll 12 formar och grädda i 175 grader i ca 20 min.
Låt svalna på galler.
Frosting
80g smör
120 g tex. Philadelphia
ost
½-1 tsk
vaniljpulver
6-7 dl florsocker
1 msk grädde
2-3 msk kola (2 msk kanelkola och en choklad) här får du
smaka dig fram.
Vispa smör fluffigt och vitt. Vispa ner PH, vanilj och lite
i taget av florsockret.
Blanda i kolan och grädden, vispa slätt.
Täck med plastfolie och ställ kallt en stund.
Fyll spritspåse J
Kola
Tid: Runt 30 min arbete
120 g smör
230 g strösocker
1 msk flytande glukos
125 g vispgrädde
1/2 tsk flingsalt
Smält smöret i en kastrull på medelhög värme. Håll koll på
den så den inte blir brynt.
Häll ner sockret och glukosen i det smälta smöret och låt
det puttra på medel värme tills det börjar få en lite kolabrun ton.
Stressa inte låt det ta sin tid. Pensla kanterna med en
pensel doppad i vatten så det inte fastnar socker på kanterna och rör så det
inte bränner fast.
Tillsätt grädden och låt koka några minuter till under omrörning.
När den kokat klart rör du i saltet och tar sen av från
spisen.
Låt kolan svalna någon timme så den blir tjock i
konsistensen.
(för annan smaksättning så rör i den samtidigt som eller i
stället för saltet)
Jag delade upp kolan i två delar. En större del och en
mindre.
Den stora delen smaksatte jag i detta fall med kakao av hög
kvalitet ca 2 msk och lite citronflingsalt.
Den mindre delen smaksatte jag med kanel, citronflingsalt och en tsk kakao.
Montering av cupcakes.
Ta en liten sked eller liknande och ta bort en bit av ”locket”.
Klicka i en tsk chokladkola och lägg på locket igen.
Spritsa på frostingen med en stor tyll och dekorera med vald
dekor.
Dessa cupcakes blir mäktiga så fungerar utmärkt till
minicupcakes J
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar