Meny

Steg för steg Gerbera




Förutom det på bilden så kommer du behöva: Aluminium folie, pulverfärger, penslar, Foam pad.


 

Börja med att knåda fondanten mjuk och smidig. Kavla ut den tunt och stick ut sammanlagt två st med den stora utstickaren. Vänd och jämna till kanterna på bladen innan du försiktigt lossar dom från utstickaren på Foam paden.

  
Tag tandpetaren (se till att den är helt slät) och lägg den på ett av bladen och tryck-dra lätt utåt så det bildas en fåra. Gör så tre gånger på varje blad. Vänd sedan på blomman, tryck och dra med verktyget visat på bilden, utifrån och in.


 Lägg ett bladlager i aluminiumformen som du gör genom att försiktigt "knöla" samman foilen och göra den till en liten skål. Limma lite i mitten och lägg på bladlager två.

 Stick ut dom två mindre bladlagren och gör likadant med tandpetaren som som på dom större men bara ett tryck per blad på den minsta och två tryck på den lite större.
 Klipp sedan ett respektive två små klipp i varje ås.

 Limma fast på dom större bladen och forma en liten kula som du fäster i mitten med hjälp av det andra modelleringsverktyget.


 När Blomman torkat någon timme så den är torr men inte helt torr så färga in den i valda färger. 
Jag brukar öppna upp en stor plastpåse och hålla mej i den så att det inte blir färg på hela arbetsbordet.
 Häll upp lite färg i locket och "dutta" tills du har ett jämt täckande lager. fortsätt sedan med de andra färgerna tills du har en fint in färgad blomma :)

 Mitten färgar jag in med färgerna ovan. och sen har jag på lite pollenpulver..
Tyvärr så va det så dåligt ljus hemma mitt i natten när jag gjorde dessa blommor så kunde inte ta någon bra bild på slutresultatet. 

Lycka till och hör gärna av er om det är något ni undrar över. // Liv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar